Velkommen til FramsnakkeProsjektet

Velkommen inn i mitt lille FramsnakkeProsjekt om psykisk helse!
Jeg har tilbragt lite tid i sosiale medier det siste året. Det har vært et bevisst valg, en prioritering av tid og engasjement der SoMe har måtte vike for andre ting.

Doktorgradsprosjektet mitt om pårørendesamarbeid ved psykiske lidelser er det viktigste for tiden og det vil det være en god tid fremover. Å skrive vitenskapelig er gøy, men: jeg savner å skrive og være i dialog med dere der ute. Hadde jeg hatt tiden skulle jeg skrevet om: psykisk helse og uhelse, pårørendesamarbeid, relasjoner, følelser, sorg, PTV, angst, skam, livsmestring, U name it, ja alle disse temaene som ligger mitt hjerte nært.

En dag her slo det meg at jeg kan fortsatt dele ved å lene meg på andre. Det er så mange dyktige folk som formidler om disse temaene og fremover vil jeg dele litteratur, film, podcastepisoder, tekster, artikler og nettsider som på ulikt vis bidrar til en bedre forståelse av vår psykiske helse.

Målet er at andre der ute kan ha glede og nytte av de samme ressursene som jeg selv finner inspirasjon i.

Tips 1 – Podcast om angst av Brene Brown
Det første Framsnakketipset tematiserer angst. Sannsynligvis er det flere enn du tror av menneskene rundt deg som sliter med angst og indre uro i en eller annen form. Angst er rett og slett en ganske vanlig plage. Den amerikanske sosiologen Brene Brown har en podcast-episode om angst og som er helt gull.

Her er episodebeskrivelsen: «We all have patterned ways of managing our day-to-day anxiety, and these patterns often reflect the roles and expectations of our first families. In this episode, we’ll talk about over and under-functioning in anxious times, why anxiety is contagious, and how we can cultivate a calm practice».

God lytting!

Alt godt fra Kristiane